Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.

Genel amacı insanoğluın binayı ziyan kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri önem kızılır.

Hassaten, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Kuşkusuz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak rastgele bir eksperlik alanı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhakkak olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek midein kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın Kapısı seçer ilgi edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

için yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çkızılışıp çhileışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturulma eylemek ve rastgele bir arızada giderilmesini tedarik etmek önemlidir.

Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı keşik otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre kösteklemek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına sebep olan ambiyans rahatışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın Merdiveni Kapısı Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page